vineri, 21 noiembrie 2008

Episodul 1 - A treia crima

„Victima are aceleaşi semnalmente ca şi celelalte două. Nici urmă de atac, de bruscare, de lovituri. Pur şi simplu victimele au murit de atac de cord. Ştim metoda folosită, dar nu ştim nimic despre criminal: motivaţie, amprente, cât de cât ceva indicii – nimic. Curăţă tot înainte de plecare.”

„ Va trebui să fim mai atenţi. Spui că e acelaşi mod de a ucide?”

„ Da. Victima are o urmă de înţepătură, cel mai probabil de la seringă, pe gambă.”

„ Ce mai ştim despre victimă?”

„ Este soţia unui senator, are 42 de ani, profesor universitar de literatură universală şi tocmai se înscrisese la doctorat.”

„Bun. Toate victimele sunt persoane ce au terminat o facultate de litere. Prima victimă a fost acel scriitor de origine rusă, a doua a fost masteranda in literatura rusa, iar a treia această profesoară. Iubitori de carte. Verifică te rog dacă există vreo legătură între aceştia trei.”

„Când a găsit-o menajera spunea că avea o carte în mână. Fie a aşezat-o criminalul, fie e tocmai citea din ea.”

„Ce carte?”

„Moarte la Veneţia.”

„Are semnul de carte?”

„Da.”

„Nu se dezminte. Presupun că nu există nici o amprentă. Şi senatorul? Unde e?”

„ E plecat într-o călătorie de afaceri, la Milano, cred.”

Detectivul se apropie de cadavru, îl dezveli şi privi chipul înţepenit al decedatei. Se putea citi durere pe faţa acesteia, dar nu surpriză. Lângă trupul inert se găsea o cărţulie cu coperţi albastru-verzui, cu pagini îngălbenite. Se vedea, pe la mijlocul cărţii, semnul de carte. Era puţin ieşit înafară şi se putea citi alb pe negru, la fel ca pe celelalte două „You died here!”

Niciun comentariu: